Thursday, October 28, 2010

Hong Kong-Part 4

Entry malas weh..layan gambo je la..

Hari ke 3..hari ke 3 ni siangnye dok lepak je dalam hotel sebabnye hubby ada kursus kan..so petangnye pas dah makan nasik segala (kena isi perut dulu sblm jalan)..aku p la dekat Avenue Of Star ni..tak ingat plak kat mana..dari hotel nak ke sini naik taxi..tak kose dah aku nak naik MTR..kaki sakit dah weh..

Sampai2 je cuaca ala-ala mendung..pergila beli tiket untuk naik kapal laut ni..sementara tunggu tu jalan2 la kat area2 sini ambik gambo..


Muka aku muka orang sakit kaki..naik taxi pun muka gitu gak..kalau naik MTR aku tak tau muka aku macam mana..

Aku & budak papik

So..kat area sini kteorang ambik gambo je la..dah la ramai betul manusia dok Q nak ambik gambo..kteorang nyelit2 je la..asalkan ado..

Laki aku..action je lebih..:)

Kat area sini pun ada gak tapak-tapak tangan pelakon Hong Kong..aku just amik skit2 je la..wat kenangan..


Jet Li..

Dah abis..kte orang g la seberang jalan..kat situ ada gak shopping kompleks..ingatkan nak beli la ape2..tapi bila convert pun harga lebih kurang malaysia..baik beli sini je..tak berat bag aku..
Masa dok jalan2 tu jumpe satu bangunan ni..cantik woo..aku rasa kalau kawin n ambik gambar sini mesti cantik..kalau ikutkan kate drebar taxi..ni hotel paling mahal kat HK..tak tau la semahal mana..tapi ikutkan kecantikkan nye..rasanye memang mahal la kut..

Dah abis ukur jalan..sudah masa berangkat menaiki kapal..so p la tunggu kat jeti tu..masa tu takde la ramai benor orang..

Hong Kong di waktu malam

Masa dok menunggu kapal sampai..ada budak sebelah aku dok makan MCD..ya ampunnnn...sedapnye dia mengunyah..aku macam nak mintak sikit dari dia..hahahah..

Ini la kapal yang cinonet itu..cukup la tu kan

Aku memang awal2 mabuk beb..dah dok atas air ni lagi buat kepala aku weng..awal2 lagi aku cari kerusi..dapat duduk lega skit..naik kapal ni dia bagi air n biskut free..hahaha..aku just telan air je..

Laki aku bawak papik dok luar..tgk bangunan n air..si papik takut2..hehehehe..last2 dok je kat dalam..

Ada beberapa tempat dia berenti..kat gambo atas tu korang bleh tgk mana dia bawak kteorang..rasanye dlm 1/2jam-1 jam kut atas kapal ni..

Kasi budak kecik makan biskut oreo..

Bukti aku dah kepeningan melampau..

Sampai2 je hotel aku terus zzzz..pening weh..esoknye laki aku cakap dia pun rasa pening2 lagi..macam terumbang ambing atas laut..hahahah..aku ingat aku sorang je..

p/s: bila la nak abis entry HK aku ni..pasni ada lagi..sikit lagi nak abis..

4 comments:

rasp said...

syioknya pi HK...
tapi kesian lah plak fenin kapla...
tak dpt nak enjoy 100% kan...

ErNa said...

tu la psal..mcm rugi plak..rasanye kena p lagi la HK ni..

Liza said...

happy holiday, kengkawan pun byk yg rekomen pegi hk, nanti ler nak masuk dlm list

ErNa said...

liza-masuk..jgn x masuk ek