Tuesday, December 23, 2008

Syafiq@ 7 Months

Syafiq dah 7 bulan..sekejap je masa berlalu..ringkasan psal Mr Papik..


-still x merangkak lagi..dok meniarap n pusing2 je kijenye..

-x bleh xde org kt dia..kalu x de dia melalak cam kena cubit..

-tdo suke pegang tangan or main tangan org..

-minum susu dah 6oz..x muntah susu lagi..

-pandai sebut mama & babah..ibu x pandai lg..

-last timbang 6kg..skarang x tau..kena jupe paed mgu depan..

-petang2 mesti mintak atuk dukung n bwk jln2..busan kut dok umah..

-suka jerit2...

-x bleh panas..panas skit melalak..

-manje ngan atuk n nenek..ngan ibu dia slalu kena marah..hehehe


**gambar terbaru Mr Papik..



Hadiah

Hadiah dh beli n dah bagi pun..tp Mr Hubby dapat teka ape yang aku beli..hmm..takpe la..ikut hati aku beli yang lain..tapi ini je yang mampu..tahun depan plak lah yer...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*



Happy Birthday

Hepi birthday to me...

Hepi birthday to me...

heeepppiii birthdayyyyy tooo meeeeee...

hepi birthday to me...


Hari jadiku..huhuhu..sambut sendiri..tiup lilin sendiri..

sadis..sadis..Mr Hubby?..x tau dia ingat or buat2 lupa..

malas aku nak ingatkan hari ni hari jadi wife terchenta..

baik aku ingatkn Mr Hubby belikan hadiah..listnye ade..tunggu keluar duit n p beli je..

x kisah la sape yg 1st wish kt aku..yang penting org terdekat n tersayang ingat..


Monday, December 22, 2008

Testing

TESTING..TESTING

Thursday, December 11, 2008

Auto Publish

Sape2 yang tau camne nak auto publish entry tulon la bgtau..aku ni buta IT skit..tulon ye..saya ni budak baru belaja..:)

Azam 2009

Tahun 2008 dh nak abis..tahun baru bakal menjelma..apa azam baru korang ek..azam thn 2008 dah terlaksana ke..or ada yg x tercapai lg..kalu tanye aku..azam tahun lepas ada yg tercapai ada yg x..so yg tak tercapai thn 2008 akan disambung ke tahun 2009..hehehe..

Azam 2009

1. Simpan duit dlm ASB
2. Tukar kije
3. Nak kurus..kembali ke berat asal
4. New notebook
6. New handphone
7. Designer beg..sekurang2nye satu le
8. Jadi wife yg palin baik utk Mr Hubby..heh..kena rajin masak n kemas umah (bab kemas umah ok tapi nk ke dapur..lemah tulang temulang jadinye)
9. Jadi ibu yang baik utk Mr Papik..nak sediakan semua yg terbaik untuk Mr Papik
10. Jadi menantu yg baik dan rajin..mintak maaf ye mama sbb menantu mu mls tulon di dapur..


**ada lagi tapi akan dihapdet nanti..

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Rasanye tak terlambat lg nk wish "Selamat Hari Raya Aidil Adha" kepada semua..aku rase raya tahun ni paling tak best..sebabnye Mr Papik demam panas..cadang2nye nk sambut raye rumah inlaw..tapi tak jadi..hmm..takpe la..tahun depan ada lagi..kalu panjang umur le..cerita pasal Mr papik..aku kat opis masa adik aku call bgtau Mr Papik demam panas..aku terus balik n bwk g Az-zahrah..malangnye Dr Nazim cuti sampai jumaat..so terpakse jumpe dr biase..dahle ramai..dr cek pn cincai je sbbnye cbuk nk balik umah..hmm..dr suruh bg ubat punggung..pas dh byr sumer balik umah n lap2 badan Mr Papik..lebih kurang 2 jam pastu aku tgk Mr Papik dah menggigil n bibir pn dah biru..aku taknak pegi azzahrah..so aku g an-nur..dr kt ctu pn sama..cikai..last2 sekali aku balik..aku n mama gilir2 jaga Mr papik..lap2 badan sampai suhu turun..ambil masa lebih kurang 3 hari nk turun ke 37.5..so pagi hari raya xde makanan..sume bangun lambat..xpe la x raya pn asalkan Mr Papik dah sihat..harap2 pasni x sakit2 sgt la..tensen den!!!

Friday, December 5, 2008

London

Jangan salah sangka..bkn aku nk ke london..kawan ku nk holiday sana..ikut hati aku ikut gak..tapi mana aku mau cekau duit..kalu bulu kaki boleh gadai n dapat duit dh lama aku cukur n g pajak gadai..hmm berbalik pada g london..hajat di hati nk ku pesan designer bag..Coach ke..LV ke..mampukah aku..sempatkah aku simpan duit..atau pesan guna ayaq liur je..huhuhu..Mr Hubby..kalu baca blog isteri terchenta ni..jgn la wat2 x paham..hulur2 le ape2 yg patut..jgn hulur penampaq sudah le..kawan aku nk g bln 3 thn depan..GBP tgh drop skarang..kalu aku simpan duit..mungkin sempat aku nk pesan beg idamanku..kalu ku kabo ke Mr Hubby nk beli designer beg..tau dia jwb pe.."i tau mana byk designer beg..PS..u nak berapa..i belikan.."..hampes x jawapan tuh..
**Doa2kan aku berjaya simpan duit..kalu x berjaya terpaksa la ku simpan je angan2 nk pkai beg mahai...

Roti Jala

Alkisah roti jala..roti jala sudah ditempah 3 hari awal..cadangnye nk aku bawa roti jalaku ini ke opis..almaklumla ada open opis sempena raya lalu..nk ku dtg bawa perutku yg gendut segan plak..aku calling2 mama suruh tempah roti jala SIKIT utk aku bwk nanti..nk dijadikan cerita..minggu itu MR papik masuk hospital sbb demam panas..nak ke opis kesian kat mama kena jaga Mr Papik sorang2..

Aku: Malas le nk g opis..tp roti jala camne plak..sape nk makan
mama: kita le makan
Aku: Bukan SIKIT roti jala tu..BANYAK..
mama: mama xyah masak le..hari ni kte makan roti jala dr pagi smp mlm

Huhuahuahua..makan roti jala sampai muntah namanye..sian kt opismate aku..kempunan nk makan roti jala makcik ni..xpe la..nanti aku bwk le tp xtau la bila..raye tahun depan kut...huahuahua...


Roti jala

Kuah

Tanjung Bidara

Minggu lepas we all g Tanjung Bidara kt Melaka..aku ingatkn we all nk stay kt Tanjung Bidara Beach Resorts..rupa2nye opismate Mr Hubby dh book stay kt tempat len..aku dh lupa nama tempat dia..ok la..opismate Mr hubby ajak join g sana..we all pn nak rehat2 lepas Mr Papik masuk hospital kali ke2..aduh..letih beb..kt sana x de aktiviti yg dibuat selain makan n borak2 jer..hmm..esok g jalan2 tepi pantai n amik2 gambo..dlm kul 11 balik n singgah ke nilai amik langsir..


Baru lepas breakfast

baru sampai

makanan..nyum..nyum...

Makan n borak2

Thursday, December 4, 2008

Anniversary Gift

Hmm..wedding anniversary dah dekat..16.12 ni.. ape yg aku nk bg kt Mr Hubby ek..asal aku tanye je mesti dia mintak mcm2..x mampu aku...rumah la..kereta la..saje je..korang rasa ape patut aku bagi..ada idea..

For Mr Hubby:
-PDA/new h/p
-PS2,PS3 ape PS la..aku bukan reti pn..aku tgk ralik je dia dok main PS ni..x ingat nk exam kut..
-baju,seluar,kasut
-belanja makan

For Me:
-New Notebook
-New H/P (x dpt PDA pn xpe)
-LV bag (buleh ke)

**ada lg 2 minggu pk nk bg ape..hmmmm...

Syafiq@6 months

Dah lama x citer pasal Mr Papik..Ringkasan sahaja ek..

-Berat: 6.9 Kg
-Pandai meniarap je..ntah bile nak merangkak..
-dah makan..nestum..aku bg mkn buah xnak plak..masam kut..
-dah pandai geleng paler bila nk makan ubat..
-kalu dok dlm walker laju je dia jalan.sampai dapur dia g..
-dh pandai wat2 nangis bile org gomo dia..
-senyum bile diaagah sahaja..kalu nk amik gambo terpakse la wat mcm aksi..
-mulut dh byk bunyi..huhahuha..
-suka main air liur..abis la gugur rambut aku..


Cak!!!

Dalam Walker

Meniarap

Langsir

Dah nk dekat setahun dok rumah tu..baru skarang aku n Mr hubby nk wat langsir..misi cari langsir memakan masa lama jugak..byk jugak kedai g survey termasuk SSF (lawa tp mahal..xdok budget)..last2 beli n tempah kat nilai..pegi satu kedai je..pilih kain n terus tempah..malas nak pk byk2..skarang ceria skit umah aku..hehehe..next projek almari baju plak..baju Mr. Hubby aku simpan dlm bakul je..ada ka patut..sian Mr. Hubby..xpe la..slow2..nanti kte wat almari plak ek..ok layan gambo..

Langsir Dapur

Tingkap

Pintu

**Tolong ignore umah n dapur yg bersepah..

Shopping

Aku rasa skarang ni tgn aku gatal je nk menyopping..shopping online tuh..mcm byk duit sgt..aku xdo le nk beli brg aku..ikut hati nk je aku beli beg idamanku..LV tuh..bukan 300 rat..ribu beb..butak paler aku kalu aku beli gak..mau aku pose setahun..huahuahua..bulan ni aku ada la beli barang skit utk Mr Papik..Utk dia sorg je terbang duit aku beratus2..heh...Layan je la ek..

1. Jumbo Go Go Go


2. Fisher Price Storybook Rhymes

3. Bumbo babysitter


Tag

Aku dh di tag oleh ERNI..ceh..malas aku nk wat sebenarnye..
1. Berat sebelum mengandung..
-44kg
2. Berat terakhir mengandung sebelum bersalin...
-60 kg..gile berat..muka ku dh bulattttt...
3. Berat selepas abis pantang..
-55kg..bior betui..skitnye turun..
5. Hospital mana anda bersalin..
-Az-Zahrah..bilik ok..Dr faz ok..makanan je..hmmhmm..ala ala gitu...
6. Tunjukkan gamba mengandung at least 5 keping..yg penting skali gamba masa last pregnant..
-Bukan aku xnk tunjuk 5 keping gambar aku tgh gemuk gedempul..tp aku ada sekeping gambar je..tu pn amik sblm bersalin..huahuahua..nanti2 la aku tempek gambo tu ek...
7. Sila tag kawan anda seramai 5 orang...
-Sapo2 la yg rajin nak buat...