Thursday, March 31, 2011

Sapa Pernah Dengar Lagu Ni!!




Layan ye u olszzz!!!

(sumber dari you-tube)


Make-Make @ KL Tower

Cerita entah minggu bila.
Bateri camera dah kong.
Dengan malasnya. Dengan takde moodnya.
Maka entry ni dok la bertapa dalam draft.

Biasa la. Bab makan memang aku suka.
Ntah tiba-tiba laki aku ajak mai sini makan.
Mula-mula aku ingatkan dia nak ajak Hi-Tea ajo!!.
Rupa-rupanya lunch. Ok la. Boleh makan sedap sikit.

So bila tiba masa bersiap awal sikit.
Pergi awal boleh dok lama melantak makanan yang ada.
Ingatkan nak ambik la gambar kat luar.
Harapan berkecai. Dari pergi sampai la balik.
Hujan manjang.

Dalam kereta. Aku suruh dia muncungkan mulut. Dia boh layan je aku. Ciss!!!

Sampai-sampai terus la ambik pas.
Naik lif. Terus rasa telinga berdengung macam naik kapal terbang.

Tapi tak terasa la tinggi ke ape sebab lift tu laju kut.
Aku nak ambik gambar yang tulis dah berapa tinggi lift tu jalan.

Tapi ada orang pulak. Kang dia kata aku jakun pulak.

Tapi memang jakun pun. Hahahaha.


Lift akan berenti kat tempat nak tengok Kl dari atas KL Tower.
Aku tak tahu kebenda namanya.
Pastu baru ke restoran.
Tapi aku & laki aku terus ke restoran.
Sampai-sampai terus di bawa ke meja.
Hahaha. Masa ni ada la dua tiga ketul orang tengah makan.

Masa ni baru kul 12 tengahari.
Gila gigih weii. Bufet ni dari pukul 12-3 ptg.
Ada 3 seksyen la. Melayu. Western. Desert.

Aku budget western ada la lamb ke.ape-ape yang di panggang la kan.

Nyata xde wehhh. Kempunan aku.
Dah nama restoran nye seri Melayu.
Of cos la makan melayu yang banyak.


Nasik beryani kut. Dengan lauk-lauk yang ada. Kat bahagian melayu ni ada macam-macam. Rendang, roti canai, mi rebus, sotong kangkung, pecal, rojak buah & lain-lain.

Ni makanan western. Macam biasa la. Salad, Solmon, coslow & ape2 ntah lagi. Aku makan mcm kat atas ni je. Sekali je aku round area tu sebab tak menarik.

Ni nasik. Sotong. Daging & sayur. Aku makan gak mi rebus tapi tak ambik gambo.

Rojak buah sikit. pasembor sikit. pecal sikit. Sotong kangkung sikit.

Si budak kecik satu hape pun taknak makan. Ko tengok umpan ngan kek pun dia taknak makan. Tapikan desert dia pun tak best weiii.. Aku rasa puding roti je best. Yang lain SO-SO jer.


Buah hati hambe!!!!

Budak nakai. Makanan dia ludah macam makan tepi jalan. Nasib baik la tak ramai orang.

Percubaan mengambil gambar berdua. GAGAL.

Last sekali gambar pemandangan. Banyak sebenarnya gambar. Malas nak upload. Hambik 1 je la.

Dah habis makan turun tingkat bawah tengok pemandangan KL.
Tapi ramainya manusia. Aku just jalan 1 round. Pastu keluar.
Ingatkan nak ambik gambar kat luar. Hujan lagi.
Maka tiada la gambar berlatar belakang KL Tower. Frust!!!!!


* Kalau tanya aku nak datang lunch lagi sini or tak. Rasanya tak berbaloi. Baik pergi mana-mana hotel. Harga pun sama jugak. Cumanya sambil makan sambil pusing-pusing tengok bandar KL.


**Nak cuba dinner. Mana tau better dari lunch kan. Maybe aku belanja kali ni..

***Dah habis makan. Masa jalan pun dok rasa pening-pening sebab menda tu kan berputar. Dah nama "Restoran berputar". Gila jakun aku.


Wednesday, March 30, 2011

Your're In Love



"You're In Love"

Open the door and come in
I'm so glad to see you my friend
Don't know how long it has been
Having those feelings again.

And now I see that you're so happy
And ooh, it just sets me free
And I'd like to see
Us as good of friends
As we used to be

[Chorus:]
Aah, my love, Aah
You're in love
That's the way
It should be
'Cause I want you to be happy
You're in love
And I know
That you're not in love with me
Ooh it's enough
For me to know
That you're in love
Now I'll let you go
'Cause I know
That you're in love

Sometimes it's hard to believe
That you're never coming back to me
I've had this dream that you'd always be by my side
Oh I could have died.

But now I see that you're so happy
And ooh, it just sets me free.
And I'd like to see
Us as good of friends
As we used to be

[Chorus]

I tried to find you but you were so far away
I was praying that fate would bring you back to me
Someday, someday, someday... Ooh, you're in love

Ooh it's enough
For me to know
That you're in love
Now I'll let you go
'Cause I know
That you're in love


Aku dengar lagu ni masa sekolah rendah..Dok la main dalam otak tapi tak ingat tajuk & sapa yang nyanyi..so sebab dah tak tahan nak dengarkan..gigih la cari..akhirrrnnyaaaa...jumpe beb..teringat memori lama..hehehe..


(Sumber: You-tube.com)

Korang Blog Sebab Ape??????

Ce kabo sikit.
Korang blog sebab ape.

Aku rasa VP ada keluar isu ni dalam blog dia.


Aku blog sebab :

1. Aku nak simpan semua stroy yg best or tak best pasal aku & family.
2. Aku perlukan tempat untuk luahkan segala isi hati aku.
3. Tempat aku berkenalan dengan blogger2 lain.


Aku diperkenalkan dengan blog oleh adik aku.

Masa tu aku prenantkan Syafiq.
Disebabkan ada masa lapang.
Aku saja create satu account blogspot.

Macam biasa la kan orang yang buta IT.

Apa pun tak tahu.

So aku ambik masa jugak belajar buat blog ni.


Sekarang dah 3 tahun aku tulis blog.

Sampai satu tahap kawan aku cakap aku tak ramai follower.
Hmmm. Aku tak kisah pun.
So dia bagi la tips.

Bagi komen & ajak blogger lain jadi follower blog aku.
Serius aku ada cuba 2-3 blog buat gitu.
Sampai aku rasa
ape pasal aku nak buat swmua itu.
"Hi..saya follow awak..awak follow la saya".
Apekejadah yang aku buat.
Macam mintak sedekah tah hape-hape okey.

Bila dah sedar diri aku stop.


So rasanye ada la 2-3 blog dapat msg aku gitu.
Hahahahahah.
Nasibla. Saya sudah insap.

Aku berblog bukan sebab nak ramai follower

Okey..tak dinafikan dapat ramai follower satu bonus kan.
So rating blog korang pun boleh naik sebab dorang dok nyinggah blog ko.
So ape aku buat untuk mempopularkan blog aku.
NOTHING.


Aku tak letak link blog kat FB.

Yang mana kalau aku letak potensi kawan2 sekolah, Universiti akan klik.

Aku tak bagi tahu link blog aku kat officemate aku.

Yang ada YM maybe tahu sebab aku ada letak.

Tu pun untuk kawan-kawan rapat aku sahaja.
Aku memang gemar bloghop kat semua blog.
Tapi yang pastinya aku tak tinggalkan jejak.

Kalau aku tinggal jejak.
Potensi untuk orang pergi ke blog aku tinggi jugak.


Semua ada tujuan masing-masing bila berblog.
Ada sebab nak tulis pengalaman untuk ingatan sendiri.

Ada nak mengembangkan perhubungan.

Ada yang nak menambahkan income.

Macam-macam la.

Aku tak bersedia nak bagi orang lain baca blog aku.

Okey..kalau taknak orang baca kenapa aku tak privatekan je blog aku kan.

Sebab aku taknak.
Yang penting aku tak bagi tau sesiapa pasal blog aku.

Kalu orang-orang tertentu jumpa blog aku.

Terima kasih sebab sudi berusaha cari blog aku.

Hahahaah Perasan fofular ko!!!.

Tak kisah la ape pun niat berblog.

Yang penting jujur & ikhlas.
Jangan ada tipu-tipu.

Jangan suka kutuk-kutuk blogger lain.

Jangan ada hasad dengki dgn kesenangan orang lain.

Jangan kutuk life orang lain.

Masing-masing ada kehidupan masing-masing.


p/s: Entry ditulis kul 3 pagi. Mata dah layu. Tapi perut lapo!!!





Tuesday, March 29, 2011

Day 8 – Your dream wedding.

Your Dream Wedding


Aku simple orangnye.
Ko taknak sanding pun takpe.
Sebab aku rimas orang dok pandang aku
.
Aku rimas nak make-up bagai.
Aku rimas kena pakai baju songket or lace
.
Bagi aku buat wajib je dah okey
.
Akad nikah.
Buat la kat mana pun
.
Masjid or rumah asalkan semuanye selesai & sah
.

Tapi biasa la orang tua
.
Nak anak dia kawin
.
Biar tak gah mana pun asalkan majlis tu lengkap
.
Ada Nikah, ada sanding, mkn beradap & potong kek
.
Baju songket lace takmau.

Nampak tradisional sikit
.
Tapi mak aku bab baju dia tak kisah.
Aku yang cerewet ntah hape-hape.

Serius masa aku kawin mak aku setel semua
.
Aku bizi kerjaaaa
.
Yang aku tau lagi 2-3 nak kawin baru balik
.
Dari barang hantaran sampai hias bilik.
Semua mak aku buat.
Aku cuma tukang kuar duit
.
Beli barang hantaran.

Aku balik semua dah siap

Tinggal makanan jer
.
Bab pilih baju aku paling tak suka.
Pegi banyak kedai.
Tapi biasa la aku
.
Macam-macam.
Semua tak kena
.
Last2 mak aku jalan sorang cari baju.
Mana dia berkenan baru dia kabo aku.
Dah tahu yang mana baru aku pegi cuba.

So kalau tanya aku "My dream Wedding"
.
Ringkas,Padat,Kemas.
Itu saja dari saya
.
Aku dah kawin
.
Malas nak pikir pasal entry ni.
Tu yang ngarut sikit
.

p/s: tak best entry takde gambo!!!!!.


Kapur Kasut

Result SPM kuar 2-3 hari lepas.
Macam mana korang rasa masa ambik result tu.
Kalau cerita pasal aku masa SPM.
Hmmm...berdebar ko
.

Ok..masa exam SPM mak aku yang hantar & ambik aku kat sekolah
.
Alasannye taknak aku pening kepala masa jawab exam
.
Selama aku sekolah parents aku tak pernah hantar & ambik
.
Semua kaki yang buat kerja.
Sekolah dengan rumah dalam 15 minit gak la.

Aku jawab macam biasa la kan
.
Betul salah belakang kira.
Tapi sakit hati okey
.
Asal abis exam jumpe member & bincang2.
Masa tu mula la..ala aku tak jawab tu..aku jawab ni.
Dah gelabah gila
.
Takut gagal
.
Yang paling aku tak lupa Add Math
.
Aku memang malas gila weiii
.
Sekolah dulu form 5 pun boleh ponteng lagi.
Kerja sekolah Add Math selalu aku tiru jer.
So masa exam terkebil-kebil tengok soalan
.
Soalan no 1 aku dah tak tau jawab
ape.
Sudahnye aku salin balik soalan tu
.
Hahahahaha..

Sampai aku kena gelak dengan penjaga exam tu
.
Punya la bingai..suruh belajar ponteng.

So masa nak ambik result exam tu berdebar-debar la ko
.
Kang kalau gagal kena kawin marah.
Beratur la kat kantin ambik result
.
Budak yang paling nakai kat sekolah pun dpt Pangkat 1
.
Aku dh tak keruan
.
Aku no 2
.
Budak depan aku cuak gak
.
Aku tengok cikgu dok selak-selak
.
Aku nampak la pangkat 2
.
Nak nangis okey!!!!!!!!!!!!!.
Rupa-rupanye result tu utk budak depan aku
.
Nasibbbbbbbbbbbbbbb Baikkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.
Tiba giliran aku
.
Cikgu cakap.
"Awak dapat pangkat 2" dengan senyum2 kambing lak tu.
Cuak okehhhhhhhhhhhh.
Bila dia bagi slip aku mcm nak melompat.
Nasib baik pangkat 1
.
Tapi Add Math korang tau dapat berapa.
P7..sikit lagi nak gagal wehhhh.

Tu la pengalaman aku.
Apa motip aku letak tajuk tu
.
Entah..takde idea nak letak ape.
Bantai saja la Labuuuu!!!!!
.



Monday, March 28, 2011

Alhamdulillah


Setelah berhempas pulas berusaha.
Dalam masa sebulan pergi sana sini.
Keputusan di buat tetap dan teguh.
Segalanye demi diri sendiri & keluarga.

Alhamdulliah semua telah selamat.
Doa dimakbulkan.
Akan ditulis dalam entry akan datang bila segala-galanya selesai.
Alhamdulillah.



Day 7 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.

A photo of an animal you’d love to keep as a pet

Aku memang tak suka binatang.
Baik kucing ke.
Kura-kura ke.
Aku geli okey.

Lagi satu aku malas nak jaga makan minum dorang.
Taik kencing dorang.
Kang kalau tak jaga mau rumah aku bau zoo.
So rumah aku memang takde binatang belaan.

Tapi kalau diminta letakkan satu gambar pet yang aku nak bela.
aku letak ni.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




Saturday, March 19, 2011

Day 6 - A song to match your mood.




Lagu ni kut
Masa entry ni tulis
Hati tengah gersangberbunga-bunga rindu pada hubby
Lagu ni sesuai la kut

Rasanya banyak je lagu yang mengambarkan perasaan aku sekarang
Tapi disebabkan kemalasan tahap dewa
So aku bagi satu je la
Itu pun kira ok la kan
Dari xdak langsung

Westlife yang tak tahan tu
Macam la ko tu muda remaja
Sila la sedar diri sikit
Ko tu sudah KERTU Ohkehhhh!!!
Huhuhu..




Friday, March 18, 2011

Day 5 - What makes you different from everyone else?

What makes you different from everyone else?



Serius aku tak tau nak tulis apa
Apa yang buat aku Unik & lain dari orang lain
Kang kalau aku tulis korang kate aku puji diri sendiri
"sendiri duduk dalam bakul sendiri angkat"
Aku rasa aku serahkan tugasan ni kat kawan-kawan aku
Sila la listkan apa Unik nye Perempuan bernama ERNA ini

Chow bebeh!!!



DIA Buat Lagi!!!!!!

Dia buat lagi ko
Tahun sebelum-sebelum ni aku tak penah gi
Tapi tahun ni macam nak pergi
Sekali aku check kat website
Mampus!!!
Mahainye tiket ko charge abang Nuar oi!!!
Aku ni takat RM50 adalah
Ini sekali ko charge sampai RM500 lebih
Alamatnye kempunan lagi aku nak jumpe ko Abg Nuar
Tak boleh aku nak peluk cium tengok ko
Hampa sehh!!!

Ok la..sapa-sapa yang mampu tu sila la pergi ek
Aku tak mampu nak menghabiskan duit banyak tu
Sayang wooo
baik aku pegi beli menda lain
Tapi sapa-sapa yang baik hati nak sponsor aku
Di alu-alukan sangat!!!!

Info pasal Secretaries Week-Anuar Zain

Venue : PNB Darby Park
Date : 6th April 2011
Tiket fee: RM450++ and RM550++




p/s: Kepada peminat-peminat abang Nuar..sila kawal diri masing-masing..jangan sesuka hati ek cium pipi lelaki idaman Malaya ni..huhu..


Thursday, March 17, 2011

Day 4 - A habit that you wish you didn’t have

A habit that you wish you didn’t have

Disebabkan "A Habit"
So satu je la aku letak
Sebenarnya banyak gak la habit baik & tak baik ni
Tapi selalunya habit ni menda-menda yang tak baik kan

Ok..habit aku adalah
SUKA TANGGUH KERJA
Okey..yang ni memang tak boleh diubah ok
Kalau kat ofis..kalau rasa menda ni boleh buat esok..aku buat esok
Sebabnye aku malas nak buat
Malas nak pikir
Malas serba serbi la

Tapi bila tiba masa esoknya
Baru tau langit tinggi rendah
Masa tu la ada kerja urgent2 sangat
So kena siapkan yang tu dulu
So kerja yang ditangguhkan semalam apa jadi
Tangguh la ke lain waktunya
Hahahaha
Jangan ikut perangai aku yer
Aku memang malas punya orang
Tapi bila time rajin semua kerja licin aku buat
Sampai ngantuk-ngantuk aku dok ofis
Sebab kerja takdak

Okey adik-adik
Dengar pesanan makcik kakak
Jangan tangguh-tangguh kerja
\Kalau boleh habis kan
Sila la habis kan
Jangan makan gaji celik buta
Jangan dok goyang muntut je kat ofis yer
Okey itu saja pesanan ahkak!!!
Chowwww



Sombong

Sombongggggggggggg!!!!!!!
Aku ni SOMBONG
Korang percaya ke aku sombong
Aku percaya!!!Hahahaha!!!

Okeh..orang yang tak kenal aku memang akan kata aku sombong
Aku memang lambat panas mesra dengan orang yang tak kenal or baru kenal
Tapi sapa ko nak kata aku sombong
Ko kenal aku berapa lama
Baru sehari dua okeh!!!
Lain la kalau ko dah kenal aku setahun dua
Then baru la ko boleh kata aku ni macam mana

Aku dituduh sombong sebab kurang bercakap dengan DIA
Helooooo!!!!Aku kenal ko pun idak yer
Dah la ko ni kawan kepada adik kawan aku
So please yer
Takkan la sebab aku kurang bercakap dengan ko
Ko nak tuduh aku sombong kan!!!

Ko nak aku borak ape dengan ko
Takkan aku nak tanya pasal hal-hal dalam kain ko
Aku takkan tanya okehhh!!!
Ko nak tau sebab ape
Sebabnye aku tak kenal sangat ko pun
Jumpe pun time makan
So aku dengar je la ko borak
Kalau ko citer pasal dalam kain ko pun aku dengar je la
Tapi nak suruh aku bukak mulut tanya
KIRIM SALAM..aku takkan tanye okehh

Tapi bila aku dapat tau ko cerita pasal aku sombong kat orang lain
Aku TAK PUAS HATI
Ape kata ko cakap kat depan muka aku ni
Dari ko bagi tau kat orang lain
Yang mana orang tu pun kenal aku pun idok
BODOH KAN PEREMPUAN NI
Memang aku patut tak layan ko lah
Serius memang aku tak patut layan ko


Aku cerita sikit kenapa orang kata aku sombong
Sebabnya adalah
Aku kurang senyum dengan orang aku tak kenal
Aku pendiam yang amat
Aku rasa muka aku ni garang kut..hehehe

Okeh..aku memang susah nak senyum dengan orang aku tak kenal
Aku senyum jugak la
Tapi ala-ala je la
Kang aku senyum lebih-lebih perasan pulak dia kan
Bab pendiam tu memang tak boleh diubah
Mulut aku ada emas ko
So paham-paham la
Setiap butir perkataan keluar dari mulut aku MAHAL sehhhh!!!
Tapi ko jangan la tuduh aku sombong sebab 2 menda ni
Aku tak sombong ok!!!!!
Tanya kawan-kawan aku
Semua kata aku ok kan.. korang sila kata YE ek!!!

To orang-orang yang tak kenal aku tapi cakap aku sombong tu
Sila la bagi masa untuk kenal dengan aku
Then kalau ko rasa aku still sombong
Maknanye ada la tu perangai ko aku tak suka
So disebabkan itu aku bo layan je la ko
Apa kata sebelum ko kate aku sombong
Ko sila CERMIN diri ko dulu ye..

Sekian





Lipas!!!!!!!!!!!!!!!

Fuh!!!!
Penat ko..baru je aku bunuh sekor lipas
Tercungap-cungap aku mintak nyawa
Penat tak terkata
Baru sekor lipas aku bunuh
Belum beribu-ribu pun

Tengah aku dok syok2 berryy..tertengok plak lipas ni
Elok je dia bertenggek kat siling nun
Aku agak dah..gerenti lipas terbang punya
Terbantut projek aku
Basuh-basuh sambil mata dok perati mana lipas tu pegi
Tak khusyuk okeh aku nak berry
Tengah aku nak pam..tiba-tiba boleh pulak dia terbang
Terduduk aku
Fuhhhh!!!

Ape lagi..sepantas kilat sarung spender & melompat keluar
Dah keluar baru pakai seluar
Nasib dah malam & semua tido
Kalau tak mau depa tengok wayang free

Dah keluar harusla cari senjata pertahankan diri ek
Apa lagi sembur la sampai nak abis ricset tu kerja kan
Gembira tak terkata bila tengok lipas tu pening2 lalat
Nak terbang pun ala-ala je kan
Ikut aku..aku ambik selipar & bagi sedas
Biar mampuih dia kat situ jugak
Tapi kita bagi dia mati slow-slow
Itu padah usik aku tengah nak berry
Skarang perut masih sakit sebab ada saki baki lagi
Esok-esok je la aku sambung


(Entry di taip sejurus keluar dari bilik air..entry khas ko!!!)


Thursday, March 10, 2011

Gatal Tangan Nak Beli..


Mau beli..mau beli..weekend haku p cari la buku ni..
Serius comel okeh muke TUN
Heheheh


Gambar dari sini: http://pawiblog.com


Ce Pikir Ce Pikir

Pagi tadi ngan kepala weng sebab migrain sempat lagi aku baca pasal CEMBURU BUTA
Aku ni baca la tapi kan aku tak paham la lelaki-lelaki yang cemburu sampai buta mata & hati ni
Serius aku tak paham..yang ko cemburu sangat tu naper wehhh
Ko takut bini/girlfriend ko curang

Dah la cemburu satu hal..ni siap kaki tangan naik kat badan
Ko ingat badan dorang tu bantak ko nak sepak terajang
Ko tak reti cakap elok-elok
Mulut ko ada mas ribu riban sampai perlu guna kaki tangan segala
Hanjing ok lelaki-lelaki ni

Kalau ko rasa ko cemburu sangat
Ko jangan bagi bini ko kerja
So bila dia tak kerja
Dia dok rumah 24 melayan ko je la kerjanye
Tu pun aku rasa ko tak puas hati jugak kan
Sure dalam kepala otak ko yang budus tu pikir bini ko main mata ngan jiran sebelah
Sure ko balik rumah siasat macam polis
Tak puas hati ko bagi la sedas dua kat bini ko
Gila kejam wehhh

Aku ingat cerita ni masa skolah
Kawan aku couple dengan budak ni
For me budak laki ni ok la
Rupa2nye jauh panggang dari api
Cemburu yang amat
Cuba ko kate nak clash ngan dia
Dia rembat motor satu n bawak laju2 & jatuh depan ko
Buat berkali2 sampai la awek dia nak rujuk balik
Gila okeh!!!
Aku rasa awek dia penah gak makan pelempang ngan dia
Serius aku cakap kat kawan aku tu tinggalkan je
Dia nak jatuh ke mati ke lantak
Gila keji aku kan!!
Laki tu kawan aku gak tp aku takleh terima ok kelakuan gitu
Dari sengsara baik angkat kaki
Last2 clash gak..tu pun masa kawan aku dah kerja baru clash
Ko bayangkkan berapa lama tahan perangai gitu
Dari form 1 smp dh kerja
Kalau jadi kat aku boleh gila
Skarang dua dua dah kawin
Aku rasa laki tu dh cool kut
Takde plak aku tengok status bini dia "hari ni laki aku sepak aku..son!sob!"
Takde okehh!!!
insap dah kut
heheheh

Buat LELAKI di luar sana
Hargai la perempuan wehhh
Kalau ko tak pandai nak hargai ko jangan la couple or kawin
Ko dok la sorang-sorang
So kalau ko nak jadi ape pun ko tak menyusahkan orang lain
reti!!
Ce pikir ce pikir!!!!!





Wednesday, March 2, 2011

Wordless Wednesday Part 3





Tuesday, March 1, 2011

Kitchen Appliance

Lambatnye buleh masuk rumah baru..dalam otak aku ni dah macam2 ada..list untuk menghabiskan duit makin panjang..tapi kan..semua yang ada dalam kepala aku ni semua pekakas dapur..almaklumla masa dok shah alam sekali sekala je masak..so banyak la menda takde lagi..kalau ikutkan banyak lagi..tp ni la serba sedikit yang aku nak..ada gak terselit bukan pekakas dapur..abai je la..


Tempat letak segala tok nenek rempah

menda ni nak letak ataih meja


Pinggan yang ok2 skit..skarang guna yg biasa2 jer

Ini pun berguna jugak..ada jual ke kat sini..x penah jumpe la

Ini juga..alat untuk mengasah bakat membakar kek

Alat penimbang
Pizza pan

Ini tak tau berguna ke tak..xyah beli dulu


Yang ini penting..kena beli..mahai ya ampun!!!!



Ini pun tengok dulu perlu ke idok kettle ni

Sebenarnya banyak lagi..tapi mak malas nak upload gambo..maybe ada part II..so tunggguuuu!!!

pic from http://www.kitchencritic.co.uk