Tuesday, June 9, 2009

Penat

Penat masih bersisa lagi..semalam seharian aku kt hospital teman adik aku nak bersalin..aku yg cuak dok dlm tu..heheheh..gerun plak pk nk kena tgk org bersalin..nasib baik hubby adik sempat smp hospital..dr KT-KL..aku dh doa byk2 mintak2 hubby adik sompat smp hospital..kalu dia x sempat..aku gak la yg kena tgk & teman..takut weh nk tgk..balik umah dh stat sakit paler..hari ni g opis ngan paler yg weng..hari nk blik awal..blik tdooooooooooooo....


Baju Raya

Aku dgn nekadnye memaksa mama,aboh & baby g KL 2 hari berturut2 semata2 nak beli kain & baju raya apit..huhuhu..sabtu g beli kain n tempah terus kat unti..ahad g beli baju raya apit..baju raya aku..xdak..aku cuma beli selai dua baju kije..almaklum la body makin besar..so memerlukan baju yg besar skit..baju aku dh selamat tempah..skarang tinggal baju melayu hubby & papik je blom tempah..mungkin sabtu ini serang KL lg utk tempah baju..gambo..xyah la..baju biasa2 je utk apit & of course baju aku xdak gambar sbb x siap lg..korang tunggu raya je la..


Saturday, June 6, 2009

Syafiq With Bubbles


video

Hehehe..budak ni memang jakun..x penah main bubble..haha..klakar tgk..siap nak pegang2 lg tu..sebenarnye pistol bubble tu unti shaheera yg bg masa besday papik..disebabkan xdak masa nak main/bukak..so pistol tu terperap je la dlm laci..oleh kerana busan melanda satu rumah..maka terkeluar la pistol itu..hahaha..ni la hasilnye..babah n papik+eshah main bubbles..ignore umah yg bersepah sbbnye ada 2 org bdk nakal yg suka sepahkn umah..






Friday, June 5, 2009

Mami Poko @ Mami Pokai

Huhuhu..disebabkan papik hanye memakai pampers mami poko..aku hanye akan membeli stok pampers masa ada sales sahaja..dengar ye kawan2..bila ada SALE saja..xde sale..jgn harap aku nk beli..smlm adik aku call kate jusco jual pampers murah..RM43..aku pn sms la kena pegi ptg or mlm ni jugak..kang abis plak..pas maghrib terus g jusco..terus g tempat pampers..ikutkn aku nk rembat 3 or 4 pampes..tgk2 tinggal 2 je pampers saiz L..yg len licin..adoila...xpela..pas hubby xm ajak dia p cari lg 2 kt mana2 jusco..slalu tesco yg buat sale..kalu g kt tesco slalu byk lg..alang2 dh smp jusco..cari la selai dua baju tdo papik..bkn mahal pn..baju RM3..suar RM5..cukup la tu papik..ibu xdak duit nk beli mahai2..gambo..xyah la..baju tdo jo..



Bengong

Aku bangun mcm biasa..pas je mandi..papik nampak aku dia melalak suruh dukung..aku wat pekak je..cari baju n cari iron..bengang aku pagi2 buta..cari2 iron x jupe..ntah mana mama simpan..tepon mama ngan anginnye tanye iron..mama ckp kt situ la..situ mana..aku cari x jupe..pastu aku amik iron yg x best..dh gosok separuh jalan adik aku sound aku.."ko cari iron ngan mata ke lutut" adoila..aku dh la pening ngan apit yg melalak je nih..smpkn iron pn aku dh x nampak..si apit..aku dok iron..dia dok cbuk melalak..aku siap gosok n nk pkai baju..aku bangun je..lg kuat dia melalak..nak je aku pok mulut dia..siap aku pkai baju..aku landing kt sebelah dia..terus diam..tersedu2 nangis..apelah..bdk laki nangis smp tersedu2..malu la apit!!!!...kul 8 aku gerak nk ke opis..on d way tu aku teringat purse aku atas meja..so pg td aku bwk keta ngan x berlesen..hahahha..nasib baik en pulis xdok..kalu x kena saman la nampaknye..sampai opis terus call umah..mintak tulon antarkan purse ku itu..kalu xdok purse..lunch nnt aku nk makan ape..mkn angin..hahahhaha...




Thursday, June 4, 2009

Syafiq @ 1 Years Old

Syafiq dah setahun..aku nak citer skit perkembangan budak kecik ni...

1. Hobi baru papik..nangis..nampak je nenek dia lalu melalak suruh dukung
2. Jalan x pandai lg..tp dh bertatih2 dgn bantuan sofa & dinding
3. Hobi baru gak..suka panjat2..sume dia nak panjat..walker pn dia dh buleh dok sdri dlm tuh..
4. Suka makan tp gigi x byk lagi..ada 4 btg je..camno apit nak makan
5. Dah pandai salam cium tangan
6. Dah pandai mintak kalu org makan..NAK..NAK..(perkataan yg biasa kuar dr mulut dia)
7. Try bg minum dlm cawan..still tumpah2 lagi
8. Suka atok dukung sbb atok akn bwk g jalan2
9. Suka tdo ngan pegang tgn org
10. Dah pandai nak ikut kalu nampak org tgh siap/pakai tudung
11. Perkataan yg pandai sebut
-Mama
-Babah
-Bah
-Nak
-Nanak
-babai/tata
-Nah
12.Pandai bg brg kt tgn kalu kite mintak
13. Dah pandai balas balik kalu org marah/pok dia

Skarang ni aku x sbr nk tgk dia jalan..kasut crocs dia x muat plak..longgar..kalu pkai mesti tanggal..mintak2 bila dia dh pandai jalan kasut dh muat..


Wednesday, June 3, 2009

Malas

Penyakit malas nak buat kije dh dtg..adoila..berat je otak nak pk..berat je tgn nk pegang pen..berat je jari nak tekan2 kalkulator..kije byk x hengat..tapi penyakit M dah mai..ape buleh buat..doa je dlm hati supaya semangat kerja kembali seperti sedia kala esok..kalu x mampuih aku kena marah ngan bos..kije x siap tp ada hati nak bersenang lenang..




Tuesday, June 2, 2009

July

Ada ape ngan july..hmmm..aku n hubby rancang nk balik ganu July ini..saje2 balik sbbnye stp thn 1st raya aku akan beraya rumah IL dulu..so kalu balik raya slalu aku spend 5 hari je kt sana..kejap sgt..dh la 1 thn sekali je balik..so setelah di pk2 we all decide nk balik july ni..masalahnye sompat ke..aku takut ada kije time tu plak..aku tanye hubby dia dh kompem nk balik..adoiiii..aku nk balik gak..mintak2 sume audit settle bln ni..nk x nak kena bln ni gak..tujuan utama balik nak menziarah sanak saudara, jalan2 ke tempat yg menarik+jalan2 cari makan..kalu aku balik raya mesti x dpt makan..sbbnye kedai byk tutup..heheheh..so..balik ni bleh la mkn byk2..

Aktiviti yang dirancang:
1. Dalam perjalanan ke ganu singgah kuala kemaman makan sata & kepok
2. Makan udang+suton celop tepung kt marang & seberang takir (dekat airport)
3. Jalan2 di tepi pantai
4. Makan bubur+mihun sup kt pasar payang
5. Jalan kt taman tamadun islam (betul ke nama ni)
6. Jalan2 cuci mata kat kedai payang+kedai baru
7. Jalan2 umah saudara mara
8. Makan nasik dagang + nasik lemak singgit
9. Makan nasik lemak mok masak (kalu mok masak-nyum..nyum..)

Mungkin ada lagi aktiviti2 spontan..ape2 pun mintak2 la sume yg dirancang menjadi...aminnnn..

.p/s: to my bos..i nak coti bln depan..ape2 kije akn disettlekn nnt la ek..tulon approvekn coti i ye.