Monday, December 14, 2009

Salji Buih

Disebabkan cuti panjang n we all xtau nak p mana n buat ape..hehehe..so hubby ajak le g pavillion..aku ingatkan hubby nak belanja aku membeli belah kat sana..ropa2nye nak tengok salji..aku dok pk la..x bash lencun ke lantai pavillion nnt kalu salji turun..:)..hahaha..salji stat turun kul 8..so sblm kul lapan dh terpacak sana..sampai sana tercari2 la kat mana..rupa2nye kat entrance..huiyooo..ramai gile manusia..hahaha..masa aku sampai tu dia dok sibuk counting..9..8..hehehhe..tiba2 kat atas bunyi dussss....

ini la rupa salji yg masih kat atas..

aku dh excited..lambat betul la nak sampai bawah..dah terbayang betapa sejuknya kalu kena muka..hmmm..namun indah kabar dari rupa..


sempat lagi amik gambar papik and babah..

salji dh sampai ke tanah..malangnye pavillion hanya menyediakan salji buih..hahahah

tak kisah la kan..buih pun buih la..asalkan nampak cam salji..

aku n papik yang ngantuk..

rugi2 aku x amik gambar kat luar tadi sbbnye aku x perasaan kat luar sebenarnye lagi cantik..dah puas main salji amik gambo kat pokok..pastu balikkkk...


papik n babah again..

Thursday, December 10, 2009

Penang-Part 3

Sambung lagi..lepas dh dok lepak2 kat empangan "tak tahu nama" sbb x ingat..perjalanan diteruskan ke Butterfly Park..sampai2 je terus cari toilet..dh melepaskan semua hajat..pi la beli tiket n masuk..budak2 ni mula2 suka la..dok kejar2..lama2 semua takut..si papik pn takut n si eshah sampai dh nangis2 takut..hahahha..

Papik n babah kat entrance

Kalu dah budak2 takut..ape lagi kan..kena dukung la..si papik babahnye yang dukung..si eshah plak gilir la..jap mama..jap aboh..last2 dok dlm stroller n tutup sbb xnak butterfly masuk..hahahah..lawok2..

Si papik yang tgk2 je butterfly..ble suruh pegang..jangan harap la.."akut".."akut"..tu je yang keluar dari mulut dia..kat sini ramai jugak orangnye..n semuanye sibuk nak pegang n amik gambo..aku..aku tgk2 n snap je la skit2..korang tgk gambo je la ek..malas aku nak citer/tulis..:)

aku..

babah yang kunon2 nye pegang rama-rama

Aku n baby

Dah habiskan masa kat butterfly park..perut semua dh berbunyi lapo..so ape lagi..misi mencari nasik kandar line clear..hahahah...disebabkan aku n hubby yang ada peta..so kteorang la yang jadi leadnye..kebetulan nak ke sana terlalu kat muzium toys ni..ape lagi..singgah la..masa ni papik tdo n aboh pn mls nak masuk..so aboh tunggu kat luar..yang lain masuk..tiket bagi kau mahal gak la..toys kat dlm ni byk jugak..dok sini pn x lama..lepas amik gambo kuar n cari makan..

Depan entrance toys muzium-papik tdo..

lanun..hahaha..ada gambo aku ngan lanun ni..tapi kat camera adik aku plak..


ape ntah nama budak ni..lupo plak..


p/s: tunggu entry seterusnye-ada review psal line clear nasi kandar..

Wednesday, December 9, 2009

Azam Baru

Azam 2010

1. Anak
2. Simpan byk lagi duit
3. Berjalan2 mkn angin-luar or dlm negara
4. Kerja di shah alam
5. Pergi Umrah
6. Jadi wife yang baik n ibu yang penyayang..chewaaahh..
7. Jadi Bos-bila la company aku nak stat ni..:)
8. Kurus
9. Beli handbag idaman hati
10.Notebook

Azam 2009

1. Simpan duit dlm ASB
-berjaya simpan sedikit2 setiap bulan
2. Tukar kije-sudah tukar kerja-dekat n x memenatkan
3. Nak kurus..kembali ke berat asal-belum tercapai..kena kurang 8 kilo lagi
4. New notebook-tak dapek lagi
6. New handphone
-tak dapek lagi
7. Designer beg..sekurang2nye satu le-tak dapek lagi
8. Jadi wife yg palin baik utk Mr Hubby..heh..kena rajin masak n kemas umah (bab kemas umah ok tapi nk ke dapur..lemah tulang temulang jadinye)-masak ada buat..kemas rumah pn ado..tapi tak selalu..so tercapai ke tak ek???
9. Jadi ibu yang baik utk Mr Papik..nak sediakan semua yg terbaik untuk Mr Papik-ada yang dapat sediakan..n ada yang tak..:)
10. Jadi menantu yg baik dan rajin..mintak maaf ye mama sbb menantu mu mls tulon di dapur..
-ni aku lemah skit..still x leh jadi menantu yg baik..hahahah..


Twilight


Aku rasa orang dah berkurun cerita psal TWILIGHT..aku baru nak citer sbbnye aku baru tgk kat HBO citer ni..hahahah..xdo aku nak g wayang..aku rasa dh setahun lebih x jejak kaki kat panggung wayang..hahahah..ok lah..aku bukan nak citer psal aku n wayang..tapi pasal citer ni..bagi aku citer ni biasa je..tapi yang besnye psal heronye yang "chantik"..hahahha..dengan muke pucat lesi..putih n bibir yang merah..wow..mcm nak cium je..hahahah..lepas tgk twilight..aku nak tgk plak new moon itu..hahahah..tp xtau la bila..mungkin akan ku singgah ke kedai cd cari citer ni..hmmm..mintak2 new moon tak menghampakan sbbnye aku tgk review ramai yang kate x best sangat..hmmm...yang semestinye kena tgk dulu..

Mamat Edward ni la muka pucat lesi tapi bibir..wow..menggodakan..mata juga sangat seksi..hahahah..segala ape yang ada kat si Edward ni memang seksi..hahaha..aku sudah tergoda beb...Edward oh Edward!!!!


Tuesday, December 8, 2009

Macam-Macam

Macam-macam cerita nak bagitau..citer penang tak habis lagi..citer tahun baru xdo lagi..citer ofis yang takkan habis..aku bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....





Monday, December 7, 2009

Curang

Mesti korang tertanye2 kenapa aku buat entry curang..sebabnye dah banyak sangat kes curang tak kira wife curang or hubby yang curang..macam2..dunia di akhir zaman..benda curang mencurang ni macam perkara biasa..bila dah terdedah and tak boleh ditutup..bercerai adalah jalan penyelesaiannye..ini bukan kes aku ye..aku masih lagi bahagia ngan hubbyku and harap2nye biarla ia berkekalan sehingga aku menutup mata..hahahah..

Aku konpius kenapa mesti nak curang..yang perempuan nye..laki tak bagi cukup makan/pakai ke??..tak bagi kesenangan ke??..or kurang perhatian and kasih sayang??..ataupun SEKS tak cukup hebat.???..hahahaha..aku konpius..konpius..tak terlintas kat hati aku menda2 macam ni..aku taknak cakap besar..benda2 ni mungkin boleh jadi kat aku..anak aku..cucu aku..aku mintak dijauhkanlah..

Yang lelaki pulak..yang nak curang tu kenapa..bini hang tak cukup lawo ke??..bini hang dah tak cantik??..perut mengelebeh..pkai x seksi..asyik pkai kain batik n rambut serabai??..bini hang x layan hang ke..adussss..aku kalu laki cakap.."bini aku tak bg perhatian kat aku".."sibuk ngan anak jer".."bini aku huduss..perut berparut..mengelebeh"..memang aku hantuk kepala dia kat dinding..apesal perut bini hang gitu..ko kabo kat aku..budussnye kalu ada laki gitu...memang budusss..

Bagi aku kalau ko dh kawin ngan pilihan hati ko or keluarga..ko kena terima dia seadanye..dia buruk macam mana pun kena terima kecuali dia teruk mcm kali pukul n dadah..tu bleh angkat kaki n tinggalkan dia..sepatutnye perkahwinan utk lengkap melengkapi antara satu sama lain..tak semestinye kena sehati sejiwa dlm semua perkara kan..kadang2 kena gak gaduh2 manje..baru la meriah hidup ni..kalu rasa hubby/wife tak bg perhatian kat kte..ko kena bgtau ape yg ko rasa..bukan amik jalan mudah..cari org lain utk isi kekosongan hati ko..adusss..yang ada anak..sebelum buat menda2 tu pk la anak korang..tak kesian ke tgk anak yg kecik n tak tau ape2..kang dia tanye ibu/ayah..mana ayah..ibu nak ckp pe..ayah g ronggeng ngan perempuan lain..kang anak tanye ibu g mana..ayah nak ckp pe..ibu g buat maksiat ngan jantan lain..pk la weh..penat dh aku tgk bdk2 yg mak bapak wat perangai cam setan..anak2 semua tertekan..terbiar and kadang2 anak memberontak..xnak belajar..isap dadah..musnah masa depan depa weh!!!!

pesan buat wife-kalu tak puas hati bagi tau..jangan simpan dalam hati
pesan buat hubby-kalu ko ada girlpren..tingal2kan lah..xdo faedahnye..wat abis duih hang je..gaji ribu riban..tapi duit habis kat betina lain..

p/s: entry ni xde kena mengena ngan yang idup..sape yang terasa tu..paham2 sendiri la ek..







Tuesday, December 1, 2009

Penang-Part 2

Aku sampai ke penang kul 5 lebih kalau x silap aku..sampai2 letak bag terus ikut aboh g bukit mertajam..rumah anak sedara aboh..dah lama aku tak g sana..aku rasa last aku pegi sana tahun 2002..sebelum ke sana singgah makan dulu..kat mana ntah..dh lupa nama tempat tu..makanan ok n murah jugak..abis makan g umah anak sedara aboh..x dok lama sangat pun..dlm sejam pastu balik ke penang semula..masa untuk berehat2 di hotel..

Esoknye orang lain semua dah bangun awal..aku terbabas sbbnye papik dok bantai melalak malam tu..sbb tu la ai bgn lambat ye..hehehe..alasan..siap2 n turun makan..lupa nak bgtau..kteorang dok hotel Sri Malaysia..kalu nak ckp psal makanan kat hotel..hmm..bg aku x sodap langsung..memang tak kena ngan tekak aku..tapi wat berkat..hahaha..telan gak la skit..wat alas perut..huhuhu..

Semua dok sibuk ambik makanan

Baby n eshah-makan roti lol

Ibu n papik @ swimmping pool

Pas makan segala..naik kejap bilik..buang ape yang patut n pastu gerak ke tempat yang dituju..huhuhu..ntah jalan mana aboh bawak..jalan mcm jalan lama n naik bukit..gerun gak aku tgk..tapi lama2 best sbb sejuk je..konon2 nak ke fruit farm..sebab nak makan buah..hahaha..disebabkan xtau jalan n tgk peta yg ala2 x lengkap tu..kteorang sampai la kat sini..Bukit Genting kut namanye..stop sini n tanye orang..pakcik tu cakap jln ni buleh je lalu but dh ramai x lalu sini..padan la..hahaha..dh smp tempat yang cantik..ape lagi..ambik gambo la..

Permandangan dari Bukit Genting

Me and hubby

Dah jumpe fruit farm..mama plak xnak naik..adoilaa..mama takut sbb byk tanah runtuh..kempunan aku nak makan manggis..hahaha..teruskan perjalanan sampai la empangan "xtau nama" sbb x ingat..hahaha..gambo pun aku x amik..baby yang amik..dok situ dlm 15 minit..ambik gambo kat empangan n keta antik..and teruskan perjalanan ke Butterfly Farm..


Hubby n papik @ Butterfly Farm

p/s: sambung lagi next entry..


Monday, November 30, 2009

Penang-Part 1

Entry lama..sebenarnya tak ada plan pun nak ke penang..tapi disebabkan aboh n mama nak g sana n keadaan emosi aku waktu tu tak stabil..so aku ambik peluang untuk hilangkan tension aku kat penang..aku sms hubby cakap aku nak g penang..aku bgtau aboh aku nak ikut n dan2 tu aboh ckp nak sponser hotel..wah..wah..wah..itu sudah bagus..aku tanye hubby nak ikut tak n dia ok..tanye baby..dia mula2 50:50..last2 dia ikut gak..hahaha..dah tau nak g penang..perkara pertama aku surf tempat makan yang best..hahahahaha..sebenarnye dh terbayang laksa, rojak buah, nasi kandar, jeruk n lain2..

Mula2 aboh nak gerak petang..pastu aku ckp la gerak pagi..x bazir masa n smp sana petang bleh g jalan2 lagi..so aboh pun tukar pkiran..gerak la kteorang ke penang pagi..plan asal dlm kul 9 gerak..tapi bb sampai lambat..so lambat skit gerak..dlm kul 10..

Aku dh plan dlm perjalanan nak singgah Kuala Sepetang..nak rasa mi udang yg org cakap sedap sangat tu..hahahah..gigih tu beb..hubby siap cari peta lagi almaklum la keta xdak GPS n kteorang x penah lagi g sana..so takut sesat barat nanti..

Peta nak ke Kuala Sepetang

Sampai sana tgk banyak keta dok tepi jalan..hmmm..sah la kedai mi tu kat sini..masa ni papik dh bangun..kat kedai ni (lupa nama) ada mcm2 mi udang..ada RM6, RM10 n RM13 kut..itu semua ikut jenis udang kalu x silap..ada jugak nasik goreng udang, laksa udang pun ada..disebabkan aku cuma nak rasa..so kteorang order mi udang RM6..rasa bg aku biasa2 jer n udang pn x fresh sangat..mungkin sebab tu murah kut..tapi dalam mi tu aku rasa ada lebih 10 ekoq udang ada..penat nak kopek udang2 ni..sblm balik kasi bungkus 1 mi udang n 1 nasik goreng udang..kasi orang2 lain rasa jugak..

Mi Udang-RM6

Dah makan mi udang gerak g bandar Taiping..hubby dok bising nak makan kuew tiaw goreng Doli..aik..baru makan mi udang nak makan lagik ke..hahahah..nak cari kedai doli ni pun satu hal..hubby kate dekat bomba la..sedangkan bomba pun aku x nampak..hahah..dekat sejam gak la dok pusing2 bandar taiping sbb nak cari gak kedai doli..dh x jumpe kteorang g la masjid..wat ape yang patut then hubby cakap nak cari lagi skali..LAST katenye..kalu x jumpe balik la..last2 jumpe gak..x perasan kedainye kat situ..sedangkan dah lalu dah..hahaha..masa ni hujan bukan main lebat..parking plak jauh..terkedek2 kami anak beranak lari dlm hujan..aku x makan sbb kenyang..yang makan hubby sorg je..aku rsa skit n buleh tahan la..tapi aku rasa kuew tiaw taman bunga raya (kalau x silap aku) lagi sedap..gambar?? non ado..mls nak amik gambo..hehehe..

Ibu n papik @ Doli

Kedai Doli

Lepas makan perjalanan diteruskan ke penang..tunggu la Part 2 ek..


Friday, November 27, 2009

Syafiq

Kalu cite psal budak ni memang tak habis..tiap2 bulan mesti g Az-Zahrah..jumpe Dr Nazim..sampai Dr Nazim akak nurse tu pun dh kenal si papik ni..siap cakap lagi "tiap2 bulan datang pn takut lagi ke" hahahah...nak tergelak aku dengar..

Hari selasa petang aku bawak budak papik g jumpe dr..sebabnye air liur dok meleleh n xmo minum susu..so aku syak mesti tekak or ada ulcer dlm mulut or mulut dia sakit sbb dia jatuh basikal..terkedek2 la aku 2 beranak g klinik..aku siap pkaikan mask kat papik..takut..hospital kan byk virus binatang kan..sampai2 je tgk2 xde orang..wahhhh..ini sudah bagus..xyah tunggu lama2..akak nurse bukak pintu si papik dh bantai melalk sebab takut..adoiii...

Pas dr check n ckp semua ok n xde yang serius..g bayar n amik ubat..mlm tu aku n mama x tdo..sebabnye si papik bantai melalak satu malam..mungkin dia x selesa sebab batuk or tekak dia sakit..siap muntah2 bagai..aku kalu bab papik yang sakit aku lemah skit..mintak2 la papik cepat baik..senang hati ibu..



Thursday, November 26, 2009

Cuti Tahun 2010

Hari tu AirAsia ada buat promotion tiket free ke semua destinasi..huahuahua..aku pun tak ketinggalan nak mengbooking tiket untuk semua orang kan..tapi aku takdelah gigih nak book kul 12.01 thg malam kan..esok paginye aku n baby gigih la masuk Air Asia website..mula2 baby nak g kuching..pas kteorg dok belek2 website kuching tgk tempat mana yang bleh pergi..last2 decide g KK je..

Bermula journey membooking tiket..ya ampun..susahnye..baby dh book utk 7 org..aku (3 org) tak lepas lagi..pas tengahari harga dh naik..bukan RM0.00 lagi..masa tu mulut aku dh maki hamu dah ni..sebabnye aku dh sampai stage bayar..tgk2 xleh plak..last2 aku malas dh nak book..baby take over booking tiket..kalu x silap aku kul2 or 3 baru berjaya book tiket aku anak beranak..nak tau bapr RM..96 henggit utk 3 org pergi balik..huahuahua..baguih2..jimat duit aku..tapi yang tak bestnye along anak beranak tak sempat nak book sebabnye harga dh naik..kalu harga dh naik..utk 3 org dh 400 lebih pegi balik..wahhh..beza besar tu..last2 along cakap xnak ikut..xpe la..nnt ada lagi kteorang book kan..g langkawi udah la..

p/s: aku plan pas blik KK nak tambah ahli keluarga..korang rasa ok tak..???



Wednesday, November 25, 2009

Cerita Basi

Banyak yang aku nak stori mori kat sini..tapi terlalu bz siapkan CF forecast, Nov account dan report yang lain..itu sebab entri aku banyak tertunggak sekarang..aku promise lepas abis closing account aku akan update blog ini..:)

Mesti korang tertanye apesal 2 entry aku sebelum ni xleh baca..untuk pengetahuan korang entry tu luahan perasaan aku pada "bos" aku..alankah baiknye kalu aku buleh cakap macam tu depan dia..2 minggu sebelum ni memang emosi aku tak stabil gila..tensen ngan kije + bos yang menyakitkan hati aku..tapi aku dh tau macam mana aku nak buat supaya aku tak dijadikan kambing hitam lagi..ape2 pun tunggu je la tindakan aku selanjutnye..

Bos ada cakap aku ni defensive sangat..aku rasa memang patut aku defensive setelah ape yang jadi kan..defensive or x itu belakang kira..sekarang ni memang aku pentingkan diri aku..org lain aku xmau tau..budak2 kat opis ni nak gaduh or tunggak terbalik..aku pun xnak tau..yang aku tau aku buat kerja aku..bagi report kat bos..sudah..yang lain2 aku tak nak tau..kalu korang nak mengampu bos.."oh bos baik".."oh bos ensem"..p mati la..aku xkan buat..ko nak ngampu2 bos konon2 nye ko suke bos..sedangkan ko pn tak suka..baik tak yah..aku senang..kalu aku tak suka..aku memang tak suka..or maybe sampai aku taknak tgk muka pun..buat ape aku nak buat2 suka kalu aku tak suka kan..wat sakit hati n mata aku..

Kalu nak aku cakap psal ofis memang tak habis..seorang pernah cakp kat aku..aku marah sangat/dendam sangat ke..aku x kisah aku kena marah kalau memang salah aku..kalu dh salah aku..ko nak maki pun aku diam je..dah salah aku..aku nak cakap pe kan..ni bukan salah aku pun aku gak yang kena..tapi aku malas dh cakap kan..aku belajar dari kesilapan..pasni..kalu ada ape2 ko kena ada hitam putih..kalu ada orang nak salahkan ko..ko buleh keluarkan bukti..so ko buleh buat org tu tutup mulut dia n diam..bisu..

Nanti2 la aku stori mori pasal ofis lagi..tapi entri nye private la..nak baca kena ada pasword ye kawan2..hahahaha..

p/s: entry akan datang..cuti2 ke penang..lama gila tangguh



Thursday, November 19, 2009

Maid

Aku dengar baynyak kes psal maid ni..yang terbaru psal maid larikan anak orang..adusss..tu yang buat aku risau tu..berdebar2 hati aku bila nak tinggal rumah..walaupun maid tu tinggal ngan mama tapi aku tetap risau..macam2 benda boleh jadi kan..subhanallah..mintak dijauhkan la semua musibah tu..

Aku jadi tak suka bila maid pegang2 anak aku..seriyes ni..memang tak suka..sedangkan aku amik maid sbb nak suruh jaga papik n tolong mama..tapi bila dia dok pegang2 anak aku..aku tak suka..tak tahu apesal..aku siap peluk papik kuat2 masa tdo..dukung dia..xnak bg dia dok ngan maid..papik bukan suka sgt dok ngan maid..tapi bila maid tu dok layan2 dia..dia dok la gak situ..adussss...

Maid aku ni kerja ok..dia tau ape yg kena buat..xyah suruh..cuma yg x biasa dia buat kena suruh dulu..pastu dia tau buat sdri..mak ayah aku xde la anggap dia maid..dera dia buat mcm2..kalu xde kerja..ko boleh la dok rehat or tdo dulu..ptg2 karang ko sambung la kerja..rumah mak aku bkn besar mana..bkn byk sgt kerja nak buat..aku amik maid ni sbb kesian mama..penat nak kemas umah n jaga papik n eshah..ada maid ringan skit..umah dh kemas..tinggal bdk 2 org tu jer..

Lagi satu..maid aku ni dtg msia bawak 1 bag skolah je..beg skolah..ko rasa beg skolah besar mana..kecik je kan..bertuah..baju aku xtau bape lai dia bwk..last2 terpaksa cari baju x pakai bg dia..seluar je nak kena beli..aduiiii..hampessss btol la..lagi satu patut ke aku simpan pasport dia or bg dia simpan jer..sepatutnye aku kena simpan pasport dia kan..balik kang aku nak mintak la pasport dia..senang skit..

Kalu ada ape2 pasal maid ni aku update nnt..


Friday, November 13, 2009

Birthday Bos!!!!




Bos oh Bos





Testing






Thursday, November 5, 2009

Syafiq @ 1 Year 6 Months


Sudah besar rupanye anak bujang aku..tahun depan dah 2 tahun..hahah..disebabkan aku dalam mood yang malas..aku citer skit la perkembangan budak ni.

1. takut ngan sume patung yang bergerak2 and berbunyi
2. dah boleh berlari2 walaupun tak stabil
3. suka makan and nak makan sendiri
4. dah pandai pakai kasut walaupun kadang2 terbalik
5. mulut dh cakap macam2
-nanak=taknak
-akut=takut
-skit=tepi skit
-akit=sakit
-atuh=jatuh
-abut=cabut
-bubu=ibu
6. dah pandai berenang n hentak2 kaki kalu brg yg dia pegang kte amik
7. sangat2 manja terutamanye ngan nenek n ibu


byk lagi..tapi aku malas dah nak taip..lain tahun la aku update psal budak ni..

Menarik Tertarik

Aku sudah jatuh cinta dengan ini barang..uwaaa...hati bagai tak tertahan mau membelinye..nak beli..nak beli..tapi menteri kewangan mesti tolak usul beli barang ni..uwaaaa..

**gambar dr web coachnmuchmore


Wednesday, November 4, 2009

Singapore

Aku plan nak ke S'pore Dec ini..jadi ke tak aku tak tau..yang penting rancang dulu..betul tak..tujuan utama ke singapore semestinye shopping..hahaha..aku nak shopping kain..kalu aku cakap aku nak shopping mesti orang tak mahal ke..bagi aku kain di singapore lagi murah and cantik2..Selain shopping aku nak gak g jalan2 sana..dulu aku tak sempat nak jalan2 sangat..almaklum la masa tu pregnant..hahaha..hopefully akhir tahun ni dapat la pegi singapore..

Tempat yang aku nak pegi:

1. Kampung Arab (Arab Street)

Kat sini macam2 ada terutamanye kain..wah..wah..rambang mata nak pilih..salesman/gurl pn baik2 n sanggup layan karenah pembeli yg cerewet ini..kat sini jugak ada jual nasi beriyani n murtabak sedap..aku tak ingat nama kedai..tapi sedap smp menjilat jari..portion nasiknye memang banyak..selalu aku makan sepinggan utk 2 org..nyum..nyum..

2. Ochard Road

Ape ada di jalan ini..semestinye shopping kompleks..aku bukan nak membeli belah di mall kt singapore ni..aku rasa mungkin ada brg yg murah dr KL and ada yg mahal dr KL..so ada byk choice sbb mall nye banyak..cthnye Takshimaya, Tangs Plaza and lain2 la..

3. Patung Merlion and Esplanade

Sesi mengambil gambar di patung singa..sudah semestinye..tapi aku harap2 dapat ambik gambar pd waktu malam..mesti lagi cantikkan..

4. Singapore Flyer

Ada hati mau naik menda ni..yg kat KL pn x jejak kaki lagi..hahaha..tapikan..kalu naik pun ok gak kan..cuma tak sure cukup masa ke tak..bape plak harga nak naik menda ni..hehehhe..

5. Night Safari/Singapore Zoo

Ni pun kalu sempat..tapi kalu buleh nak g night safari..mesti best..

Aku listkan tempat2 ni la dulu..tapi aku rasa mesti banyak masa habis tang shopping ni..mcm dulu gak..dok tgk kain dh berejam2..tak sempat g tempat lain..

p/s: hubby tolon simpan duit byk2..wife mu ini dh gatal tgn mau berbelanje..:)



Monday, October 26, 2009

Cari

Sape la dok men"search" nama laki aku ni..bukan sekali dua..byk kali gak la..aku tertanye2 jugak sape la orangnye..aku tak de la nak jeles ke hape..cuma nak tau je..ape yang dia cari pasal laki aku ni..macam mana aku nak tau sape ek..aku buta IT..xtau sangat menda2 ni..hehehehe..aku bersangka baik..mungkin bebudak ofis hubby kut..:)




Wednesday, October 21, 2009

Susah

Lately ni parents aku byk keluar..maksud aku keluar dr KL..ke penang la..ke Terengganu la..sebenarnye masalah aku SYAFIQ..budak papik memang mak aku jaga dari kecik sampai la ni..so bila mak ayah aku xde kat umah aku pening..sapa plak nak jaga budak sorg ni..nak tunggu maid tak sampai2 jugak..ntah bila nak dapat aku pun tak tau..this week mak ayah aku nak g ganu..aduss..pening paler aku..aku tak buleh cuti..mcm mana nak buat niiiii!!!

Tuesday, October 20, 2009

Gucci Pucci


Oh hubbyku..tolong la belikan wife mu ini bag gucci pucci ini..adus..chanteknye..kalau dapat satu ni..lunyai aku pkai..gerenti pakai sampai rosak..aduss..bila la company nak bg bonus ni..bleh la aku sambar satu bag gucci pucci ni..huahuahua..

p/s: birthday i bulan dec..so ape lg..simpan duit n belikan bag ini..