Thursday, August 13, 2009

H1N1-Part 1

Selama ni aku cuma baca dr paper je ttg selsema babi ni..tiap2 hari ada je org masuk hospital/ICU,meninggal..takut giler..x sangka plak selsema ni bleh jangkit kt papik..huwaaaa..menangis aku bila tau papik positif influenza A..x tau nak buat pe..x tau ape nak jadi or akan terjadi..x tau keadaan papik macam mana..serius ke x..semua yg burok2 dh terlintas kt otak aku..aku cuba pk positif..tp x buleh..anak aku sorang ni je..aku x sanggup kehilangan dia..dr kecik sampai la ni..mana pernah aku tinggal dia..huwaaa...masa dr ckp aku buleh kontrol lg walaupn masa tu dh nak meraung dh depan dr..kuar hospital..call mak aku..masa ni aku dh x tahan..dh menangis2 x hinggat..aku takutttttt..takut gila sampai aku buleh ckp kt hubby..aku x kisah psal aku..yg penting papik sihat n ok..kalu diingatkan lg masa tu..mmg xleh lupa la..byk lg aku nak citer..dr mula jd smp la ni..tp nnt2 la..tunggu papik sihat baru aku citer menda ni..chowwww..



8 comments:

Mrs Taz said...

hi erna,

semoga anak awak cepat sembuh .. and kuatkan semangat k?

Gieyana said...

kuatkn semangat yer..moga anak awak cepat sembuh...jgn pikir bukan2 yer..:)

AkMa said...

erna..kuatkan semangat yerr..aku sentiasa akan doakan kesihatan papik..bergenang air mata aku bila tau papik kena virus ni..sedih tau..kenapa la papik..huhuuu

sabar yer erna..

ErNa said...

mrs taz-isyaallah..harap2 cpt2 sembuh

gie-dh habis kuat ni gie..

akma-doa2 kan anak aku cpt sembuh..

Drama Mama said...

salam kenal.

speedy recovery papik..erna, be strong okeh. insyaAllah anak awak akan sembuh. pray to Allah ya

Mardiana Alias said...

Salam...Erna, kuatkan semangat ko ok. Kita sama2 doakan papik cepat sembuh. Terkejut aku bile bace n3 ko ni erna. cube bg papik makan epal hijau or minum jus epal hijau ye. ade orang yang dah penah sembuh after amalkan. usaha, doa dan tawakal ye erna...

nornilia said...

aku nak tanya bley....kat mane agaknya anak ko kena.....n ape simptom2 nye?

mar!ahaf!z said...

hrp syafiq cepat sembuh.. insya Allah.. moga awak tabah ye erna.. saya paham perasaan bila org tersyg kene sakit kritikal mcm ni..