Friday, July 23, 2010

Maid oh Maid

Aku nak citer skit pasal maid aku ni..semenjak aku pregnant ada je x kena kat mata aku..maybe sebab hormon kut..tp aku memang xleh tgk la maid aku skarang ni..anginnnnnnnnnnnnn je..jgn anak aku kenan muka dia dh la..tup2 kuar muka indo*n..haruuuu...

Situsai 1:

Baru sat2 tadi aku tepon:

Aku: papik mcm mana..panas x..dh chk ke
Maid: udah kak..x panas..37.5..eh bkn 37.4
Aku: Ubat batuk & selsema dh bagi mkn
Maid: x di bagi..selsema tak ada..batuk sikit2
Aku: Paler hotak (ni aku ckp dlm hati)..pegi bg skarang

mana aku x angin..bleh plak dia kate batuk skit2 sbb tu x bg mkn ubat..mana ko tau skit2..mlm2 bdk tu xleh tdo dok kong!kong! batuk..ko dh membuta kat blakang..adoiiii..mana aku x anginnnn..

Situasi 2:

Semalam balik kerja aku nak makan keropok lekor..balik2 opis letak bag..tgk papik..aku pn suruh dia goreng..korang tau ape dia jawab..:"udah di goreng kak..tapi sikit"..aku tgk atas meja..aku tanya mana keropoknye..."ituuuu"..aku dh buat muka.."keropok lekorrrrrrrrrrrr..keropok mentah dlm peti ais..bkn keropok kepingggg"...pandai pulak dia jawab.."ooooo"..tu la..tunggu aku abis ckp baru jawab..ni aku x abis ckp ko dh kate ko dh goreng..

Situsai 3:

Aku nak makan mi berkuah..aku tanye dia mihun ada ke x..dia berlari2 anak ke dapur n ckp ada..aku suruh dia potong siap2 ayam sbb esk aku balik aku nak buat..balik opis dgn x bukak uniform aku terus g dapur sbb nak makan punya pasal..aku suruh dia kuarkan ayam n rendam mi..pastu aku tgk dia rendam ayam..aku tanya mana mihun..korang tau dia bawak ape.."plastik IKAN BILIS"..aku pn ckp la.."ni ikan bilis..mihun mana.."mihun xde kak..smlm udah dibgtau"..smlm aku tanye ko kate ada..aku suruh dia simpan balik semua..dia tgk muka aku terkulat2..n tanye "saya pegi beli ye kak"..aku dh xde hati nak buat/makan..esk balik kerja aku g beli n masak..ko tgk je la..aku xnak bg makannnnn!!!

Situasi 4:

Aku n hubby ada bg tepon kat dia..senang aku nak call..1 hari tu aku tgk bkn line celcom..line maxis..aku sound la..tukar sim balik..digi guna malam..ape guna haku bg ko tepon kalau ko guna no digi..aku xnak tau no digi ko..aku bg line tepon sbb senang aku nak tepon..adoiii..pas aku dh sound..x lama pastu aku tgk ada 2 hp..1 utk digi..1 utk celcom..tau plak ko beli sdri hp ko..


Byk kalu nak dicerita..kalau bab buat kije ok je..cuma time aku pregnant benda kecik2 ni buat hati aku panassssssss...kalau x aku leh tutup mata je..malas nak amik pot...




7 comments:

eRNi aZiZ said...

wehh...ader satu mender lg yg tertinggal..maid hang tatau tgk jam dinding kot...hahahah..amir dok kabo ker..wakakaka(gelak guling2)

ErNa said...

amir kabo semalam..tp x citer abis..hehehe

n.a.j said...

hm..macam2 gelagat maid ni eh...

iswatie "colours of life" said...

Salam kenal erna...

hahaha...peel awak time pregnant sama ngan sy skrg nih...esp time mabuk truk 4 months early dulu..mmg berbulu ngan bibik...tgk muka pun saja nak cr pasal...risau gak kena kenan...

Liza said...

sabo yer, tgh mengandung jgn stress

ErNa said...

naj-kan..mcm2..kalu ikutkan byk je lagi..mls nak citer

iswatie-sama ek..mintak2 la x kenan..kang kuar muka indo*n..payah..

liza- sabo dh ni..

Kancilbiru said...

sabor2...satg kenan....hihihi