Wednesday, November 4, 2009

Singapore

Aku plan nak ke S'pore Dec ini..jadi ke tak aku tak tau..yang penting rancang dulu..betul tak..tujuan utama ke singapore semestinye shopping..hahaha..aku nak shopping kain..kalu aku cakap aku nak shopping mesti orang tak mahal ke..bagi aku kain di singapore lagi murah and cantik2..Selain shopping aku nak gak g jalan2 sana..dulu aku tak sempat nak jalan2 sangat..almaklum la masa tu pregnant..hahaha..hopefully akhir tahun ni dapat la pegi singapore..

Tempat yang aku nak pegi:

1. Kampung Arab (Arab Street)

Kat sini macam2 ada terutamanye kain..wah..wah..rambang mata nak pilih..salesman/gurl pn baik2 n sanggup layan karenah pembeli yg cerewet ini..kat sini jugak ada jual nasi beriyani n murtabak sedap..aku tak ingat nama kedai..tapi sedap smp menjilat jari..portion nasiknye memang banyak..selalu aku makan sepinggan utk 2 org..nyum..nyum..

2. Ochard Road

Ape ada di jalan ini..semestinye shopping kompleks..aku bukan nak membeli belah di mall kt singapore ni..aku rasa mungkin ada brg yg murah dr KL and ada yg mahal dr KL..so ada byk choice sbb mall nye banyak..cthnye Takshimaya, Tangs Plaza and lain2 la..

3. Patung Merlion and Esplanade

Sesi mengambil gambar di patung singa..sudah semestinye..tapi aku harap2 dapat ambik gambar pd waktu malam..mesti lagi cantikkan..

4. Singapore Flyer

Ada hati mau naik menda ni..yg kat KL pn x jejak kaki lagi..hahaha..tapikan..kalu naik pun ok gak kan..cuma tak sure cukup masa ke tak..bape plak harga nak naik menda ni..hehehhe..

5. Night Safari/Singapore Zoo

Ni pun kalu sempat..tapi kalu buleh nak g night safari..mesti best..

Aku listkan tempat2 ni la dulu..tapi aku rasa mesti banyak masa habis tang shopping ni..mcm dulu gak..dok tgk kain dh berejam2..tak sempat g tempat lain..

p/s: hubby tolon simpan duit byk2..wife mu ini dh gatal tgn mau berbelanje..:)



4 comments:

rasp said...

wuhuuuu bestnya nak ke s'pore...
lama dah tak jejak kaki ke sana...

honeylanz said...

x prnah jejak kaki lagi..huhuhu

ErNa said...

plan je nak ke sana..jadi ke x..tak sure lagi..:)

AkMa said...

best nye nak g jln2 singapore..bile plak aku blrh g sana..huhuhu